July 14, 2010

böğürtlenli limonata


Çandarlı dönüşü iki günlüğüne uğradığım Ankarada oğlumla gittiğimiz bir kafede çilekli-fesleğenli limonata içtim.Değişik hoş bir lezzetti.
Bu sabah buzdolabında dünden kalmış ve azıcık sulanmış bir kase böğürtleni görünce Ankaradaki limonatadan esinlenerek bu içeceği yaptım.
Vallahi biz çokk beğendik.
Buyrun tarifine:
6 adet limon
bir kase böğürtlen
Sıvı tatlandırıcı(damak tadınıza göre yarım kahve fincanı filan) ya da 1,5 bardak toz şeker

Önce limonların kabukları ufak bir tencereye rendelenir.
Böğürtlenler içine ilave edilip yarım litre su ile kaynatılır.Ben sıvı tatlandırıcı kullandığım için en son ilave ettim.Siz şeker kullanacaksanız su sıcakken koyun ki hemen erisin.Kaynarken içine iki-üç yaprak fesleğen(yoksa nane de olur)atın.
Karışım soğurken bir yanda limonları sıkın,sonra hepsini birden bir sürahiye süzün.İsteğe bağlı sulandırın.Benimki üç litre kadar oldu.
Soğuk içiniz...
Afiyet olsun.
Posted by Picasa

No comments: