Bu akşam iftara ön yemek-çorba olarak Nohutlu Sulu Köfte hazırladım.
Arkasından güzel bir Fırında Ispanaklı Yumurta.
Üzerine bir kaşık sarımsaklı yoğurtla servis edilecek.
Ispanağın kök kısımları yıkanıp buzluğa kondu.
Başka bir akşam ıspanak kökü çorbası yapılmak üzere.
Şimdi gelelim nohutlu sulu köftemizin tarifine.
Malzemeler:
*150-200 gr kıyma
*1 kahve fincanı kısırlık bulgur
*1 yumurta
*3 kaşık un
*1 büyük soğan
*bir avuç nohut(akşamdan ıslatılmış ve azıcık haşlanmış)
*bir avuç erişte
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*tuz,nane,kırmızı pul biber,karabiber
*yarım limon suyu
*1 yemek kaşığı tereyağı
Soğanın yarısı çok ince doğranır.Kıyma,bulgur ilavesiyle yoğurulmaya başlanır.Bir tutam tuz ve bir tutam karabiber ilave edilir.İyice yoğurulur.Bir tepsiye 3 kaşık un serpilir.yoğurduğumuz kıymadan fındık büyüklüğünde köfteler yapılarak unlu tepsiye konulur.Bütün köfteler yuvarlanınca tepsi yavaşça sallanarak köftelerin hertarafının una bulanması sağlanır.
Soğanın diğer yarısı ince doğranır. bir tatlı kaşığı tereyağında salça ile kavrulur.Üzerine üç bardak kadar su ilave edilir.İyice kaynayınca önce köfteler sonra erişte ve haşlanmış nohut ilave edilir.Köfteler pişip erişteler yumuşadığında içine yarım limon suyu konulur ve üzerine nane serpilir.
Afiyet olsun.
Not: Mamuliye tattırılır.Çok beğendiğini duyup memnunlar olunur ve ağız kulaklara varır...
*3 kaşık un
*1 büyük soğan
*bir avuç nohut(akşamdan ıslatılmış ve azıcık haşlanmış)
*bir avuç erişte
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*tuz,nane,kırmızı pul biber,karabiber
*yarım limon suyu
*1 yemek kaşığı tereyağı
Soğanın yarısı çok ince doğranır.Kıyma,bulgur ilavesiyle yoğurulmaya başlanır.Bir tutam tuz ve bir tutam karabiber ilave edilir.İyice yoğurulur.Bir tepsiye 3 kaşık un serpilir.yoğurduğumuz kıymadan fındık büyüklüğünde köfteler yapılarak unlu tepsiye konulur.Bütün köfteler yuvarlanınca tepsi yavaşça sallanarak köftelerin hertarafının una bulanması sağlanır.
Soğanın diğer yarısı ince doğranır. bir tatlı kaşığı tereyağında salça ile kavrulur.Üzerine üç bardak kadar su ilave edilir.İyice kaynayınca önce köfteler sonra erişte ve haşlanmış nohut ilave edilir.Köfteler pişip erişteler yumuşadığında içine yarım limon suyu konulur ve üzerine nane serpilir.
Afiyet olsun.
Not: Mamuliye tattırılır.Çok beğendiğini duyup memnunlar olunur ve ağız kulaklara varır...
4 comments:
E afiyet olsun . Demek yarın da bundan yapılacak, canım çekti :)
yap valla ben daha tatmadım-oruç malum-mamuli tattı çok beğendi.
Tatmadan belli ne olduğu... Acısı filan... Nohutlu köfte ha Nenonici'ğim, sizin mutfaklar bir başka.
oyacım aslında güneydoğu mutfağındaki bazı çorbalardan esinlendim ben de.
Post a Comment