March 02, 2008

Yeni gün salataları

Tahinli Antalya piyazı:
Uzun süre Antalyada oturmuş olan Boncukçunun önerileri ile yaptığım bu piyaz misafirlerim tarafından çok beğenildi.
Birbuçuk bardak kuru fasulye akşamdan ıslatılır haşlanır.
Üç yemek kaşığı tahin iki diş sarımsak bir limonun suyu ve biraz sirke ile karıştırılır içine damak tadınıza göre tuz kimyon kırmızıbiber eklenir.
İki üç sap yeşilsoğan ve maydonoz ince kıyılır tahinli sos ile beraber fasulyelere karıştırılır.üzeri maydonoz ve haşlanmış yumurta ile süslenir.
Tabii bu piyazı hazırlarken Ağzımın tadına bir göz attım.
Hellim peynirli ızgara sebze salatası:
İki patlıcan iki kabak ve biraz kırmızı biber(hani şu közleyip salata filan yaptığımızdan) fırında yağlı kağıdın üzerinde pişirilir.Öte yandan iki üç sap yeşil soğan ince doğranıp az yağla hafifçe sotelenir.Birkaç yaprak marul ve biraz da roka ince doğranır salata kasesine konur.fırında pişen sebzeler ılık olarak marulların üzerine konulur, soğan ilave edilir.İnce doğranmış bir iki tane salatalık turşusu konularak hepsi birden harmanlanır.İnce dilimleyip yağsız tavada hafif kızarttığınız hellim peyniri salatanın üzerine konulur tuz balzamik sirke ve sızma yağı ile soslandıktan sonra servis yapılır.
Arzuya göre salatanıza haşlanmış mısır taneleri ve kapari ekleyeceğiniz gibi sotelenmiş et ya da tavuk dilimleri de koyabilirsiniz.

Başlıktan da anlayacağınız gibi misafirlerim vardı efendim.Tabii masada börek ve tramisuda vardı ama onları mutfak ustası bloggerler benden daha iyi yapmışlardır.Benimkiler öyle çok iddialı olmadılar o yüzden basmadım.Zaten resim çekmeyi de unutmuşum.Salataların resmini misafirlerimin şaşkın bakışları altında sofrada çektim:))



Posted by Picasa

4 comments:

Boncukçu said...

Valla nefis görnüyorlar, ösledim antalya piyazını, ,
bu arada o tahinli sos biraz kıvamlı yapılınca adı oluyor hibeş, nefis rakı mezesi olur ekşili ve acılı:)

Nenoni said...

Boncukçu;biraz tahin arttı ilk rakı sofrasına yapiim hibeşi.

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] said...

Salatalar nefis görünüyor.. lakin alttaki günlüğü okuyunca öyle bir gülmüşüm ki..:)))

Nenoni said...

Sağol incegül misafirlerim de salatalarımı beğendiler.
Ama günlük...:))