September 17, 2007

Sonbahar ve koku sobesi



Bu resmi sabah işe gelirken çektim.Birden ağaçların sarıya dönmüş rengi hoşuma gitti işte.Fotoğraf makinası da yanımdaydı.
Biyonik beni sobelemişti epey de oldu gerçi ama tembel ben anca resim çekip basabildim.Ne yapacaksınız Ramazan, oruç moruç.

Sobenin konusu koku.Yakınlarım bilir parfümlere olan düşkünlüğümü ve bana hediye olarak genelde parfüm alırlar bu yüzden.Ama baktımda parfüm stoğum epeycene erimiş yahu bu aralar.Gördüğünüz üç adet parfümün üçü de oğlumcumun hediyesi.(Sadrazamcım sen bana baksana bugünlerde ihmal mi ediliyorum nedir,senin aldığın parfüm bitti ve yerine yenisi hediye gelmemiişşş).

Soldan sağa:Tommy Girl,Kenzo Jungle,Yves Saint Lourent Opium.

Mamuli Kenzo yu kızkardeşim Mavili ile beraber almış."Parfümden iyi anlar annem bunu da gezmeye yemeğe filan giderken kullanır" diye tarif ederek almış.Biraz egzotik bir koku.öbür iki kokuyu alırken ben yanındaydım zaten Mamuli bir kenara çekilip beni tezgahtarla ve kokularla başbaşa bıraktı.
Tommy yasemin,sandalağacı ve amber kokulu.Kokladığım üç dört testırdan sonra günlük kullanacağımı söyleyince bunu tavsiye ettiler.Hergün çok severekkullanırım.
Sağdaki şişe ise koklar koklamaz vurulduğum ve evet bu dediğim ama kıyıp fazla kullanmadığım
Opium.

Aslında koku hissim ve koku hafızam kuvvetlidir.Bir keresinde Ankara Tekin Acarda idi sanırım,hem kendime hem Mamuliye ve hemde yaşgünü olduğundan Boncukçuya parfüm almak için dükkandaki neredeyse bütün testırları indirmiş bakıyorum(Ençok sevdiğim şey).Mağazadaki satıcı beyefendi "hanfendi artık karışmıştır"dedi."hayır dedim karışmaz,9 adet bayan ve 4 adet erkek kokusunu karıştırmadan ayırt edebilirim".Adamcağız anında az yana çekilip"sizi hemen yanıma işe alayım" demez mi.Biraz attım sandı herhalde:)
Gençkızken okuldan eve geldiğimde anneme ne pişirdiğini kokusundan bilip o söylemeden ben söylerdim.Apartmandan eve çıkarken "hımm filan hanımlarda dolma var fişmekan teyzelerde börek yapmışlar"diye tazı gibi koklana kokalana gelirdim.Oyun evde annemin ne pişirdiğini bilmemle sona ererdi.
Çiçeklerden Gardenya,Yasemin ve bana biraz baygın gelmekle beraber Gül kokusunu severim.Ayrıca taze nane,fesleğen ve bazılarının hoşuna gitmese de kinzi kokusuna bayılırım.
Yemek yaparken hem tadına hem kokusuna bakarım.Ama karalahana için birşey demiyeyim çok fena kokar mubarek:)
Bu günlük bu kadar herkesler sobelenmiş ben kimi sobeliyeyim şimdik, isteyen alsın sobeyi üzerine,dediim sonra vazgeçip İkinci hayatı sobeledim.Laf aramızda o bu blog işlerinde acemidir gidip anlatayım usul nasıldır felan:))

Posted by Picasa

10 comments:

Boncukçu said...

Heybeli'de kamptan vapur iskelesine yürüken deniz lisesinin mutfağının hemen üstünden geçerdi yol. Ve bi keresinde sana hava atmak için kızartma kokuyor demişltim de, sen de hımm beşamel soslu diye yanıtlamıştın, hiç unutmuyorum.
:)

Nenoni said...

Eveet yıllar önceydi.Galiba konu yemek olunca daha bir açılıyor burnum:))

İkinci Hayat said...

nenoni hanım bende ikinci hayat kim diye düşünüyorum o kadar uzağım yani blog işine eve kapanmakla beraber bunalıma gireceğimden eğer bide foto çekebilirsem bende aranıza katılacağım şu an kızılayda 2 saat müşerrefle yürümüş biri olarak telefimmm...

kedi said...

Teşekkürler Nenoniciiim.
Yalnız kenzolar hangi adı olursa olsun bana hep ağır gelmiştir.
YSL Opiumu merak etmişimdir ayrıca.
İkinci bahar blog işine yabancı ya diyorum ki" Sibel'le arkadaş olsun onlar".Hem bazen yorumlara cevap vermiyorlar hem de yazı adetleri bile nerdeysem aynı yahu hehee

Dut agaci said...

Ayni ben diyecegim simdi.Benimde burnum acayip derecede koku alir,ama cok yerde olumsuz etkisinide gösterir.o saydigin güzelim kokulari alsa sadece problem yok,ama otobüste kimin sarimsakli yedigini,kimin evde kizartma yapip üzerine sinmis oldugunu,kiminde sacini kac gündür yikamadiginin kokusunu almak,sana bir laf anlatanin taa midesinin kokusunu almak bu isin en kötü yani.Sigara icmis aradan kac saat gecmis olsada yine anlarim.Hatta bana seninle ava gidelim espirisini!yapan bile oldu...

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] said...

Nenonicim, ben de sobelemiştim bu konuda seni...
Taze nane, fesleğen ne güzel kokar valla.

Nenoni said...

*İkinci hayat bak biyonik ne diyor:)
*Biyonik evet kenzolar hep biraz ağır oluyor aslında anais anais hafif çiçek kokusuyla çok güzeldir.
*Rabia hoşgeldin,evet iyi koku almanın kötü yönleri de var tabii.Bu sabah biri evrak getirdi herhalde uzun süre gömlek cebinde taşımış,fena halde taklit brüt kokuyordu,biraz da adamcağızın teri tabii.
*İncegülcüm sen beni yapmayı sevdiğiniz üç şey için sobelemişsin,onu yazacağım ayrıca

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] said...

Evet yahu.. ben sobeleri karıştırdım. Bekliyorum peki canım..:)

ANDY said...

"bazılarının hoşuna gitmese de kinzi kokusuna bayılırım" derken bizi mi kastetiyorsun :) Evet kinziyi hiç sevmiyorummmmm! :):)

Nenoni said...

Andy, hoşgeldiniz diyeyim önce,sonrada evet sizi kasdediyordum:))