August 15, 2007
Kvartzaghi(bu seferki kırmızı erikten)
Geçen kvartzaghi (28 mayıs tarihli yazıya bakınız)tarifim yeşil erikten idi.Bu sefer Hopada yapılanı az biraz değişik ve kırmızı erikten.Ama eriğimizin içide kırmızı olacak.Sanırım bu bir Gürcü yemeği,zira Batuma geçtiğimizde balık yediğimiz lokantada balığın yanına kase ile kvartzaghi getirdiler.
Gelelim tarifimize:
*İçide kırmızı olan erik-üçbuçuk veya dört kilo kadar vardı sanırım.
*Bir demet kadar kinzi-yeşil kişniş-Hopada herkesin bahçesinde var.ayrıca Batumda pazarda maydonoz gibi satılıyor.
*Yarım baş kadar sarımsak.
*Yarım demet taze nane.
*Tuz
*Kurutulmuş acı biber-ne kadar acı sevdiğinize bağlı.
*1 lt veya çok kıvamlı olursa 1,5 lt su.
Hepsini büyük bir tencerede iyice kaynatıp soğuduktan sonra süzgeçten geçirin,özellikle balık yemeklerinin yanında iştah açıcı olarak afiyetle yiyebilirsiniz.
Not:Yeşil erikten olanına yeşil soğanda konur,bunda yok dikkat ettiyseniz.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
Ya biz kinziyi hiç sevmiyoruz :( Alışamadık bir turlu. Birde burada dediğin gibi maydanoz gibi satılıyor ve deli gibi her yemeğe koyuyorlar :( O sosuda pek sevemedik biz :(
Aynen nenoni, o kadar kaldim gurcistanda ki ben herseyi denerim yemek olarak, bi su kinziye alisamadim. Kokusu epey agir geliyor:((
Ama sevenlerin yiyenlerin, eline koluna saglik:) Yarasin:))
Post a Comment