May 01, 2007

gün masasından salata tarifleri

Bu yeşil zeytinli patates salatasını ufuk mutfakta da görüp yaptım.çok lezzetli va albenili bir salata oldu.
Bu da annemin tariflerinden mantarlı tavuk salatası tarifi çok kolay hemen vereyim:
2 adet tavuk göğsü,yarım kilo kültür mantarı,3-4 adet salatalık turşusu(kornişon kullanırsanız onlar ufak olduklarından daha adedi fazla tutmalısınız),yarım bardak mayonez,yarım bardak yoğurt,küçük kavanoz garnitür(annemin tarifinde yoktu ben yakışacağını düşünerek ekledim),tuz biraz zeytinyağı,limonsuyu.
Yapılışı:Tavuk göğüslerini iyice haşlayıp ince didin,mantartları doğrayıp limonlu suda haşlayın.Salatalık turşularını ince doğrayın hepsini garnitür,mayonez ve yoğurt ile beraber karıştırın limon ve zeytinyağı ilave edin istediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.

Bu da bildiğimiz mercimekli köfte.Yapılışı çok kolay.Bir bardak kırmızı mercimeği haşlayın,içine iki bardak kısırlık bulguru ilave edin.Bırakın şişsin.üç dört sap ince doğranmış yeşil soğanı bir kaşık biber salçası ile biraz kavurun.Tuz limon suyu ile beraber şişen bulgurlara karıştırın iyice yoğurun.Arzuya göre kırmızı biber ilave edin.Köfteler halinde kıvırcık marul ile beraber servis yapın.
Afiyet olsun efendim...
Posted by Picasa

6 comments:

Anonymous said...

Ellerinize sağlık.. Hepsi çok güzel görünüyor.. Mercimekli köfteye bayılırım zaten :)

gazel vakti said...

Bir salatasever olarak yaptıklarına bayıldım. Buarada kaç kişiden duydum ama denemedim tavuklu salata fikrini.Mantığıma ve damak tadıma aykırı geliyor hem yoğurt hemde tavuk bir arada. Deneyip yaşamak lazım sanırım.

Ocean said...

ayıp olmuyormu ama bu yaaa. Dİyette olanlar var ama beeee. yapmayın acıyın bana biraz bak evlenicem gelinliğe giremicem bu gidişle:))

Nenoni said...

*Biluncum sağol.
*Gazelcim hiç yoğurt tadı ağıza gelmiyor.Sırf mayonez biraz ağır oluyor da.
*Valla Ocean aslında aacilen diyete girmesi gereken benim de,başlayıp başlayıp bırakıyorum:))

CaDı said...

Nenoni, dün spor salonuna yazıldık Doca ile, burayı böyle görünce alt üst oldum:S Neyse tavuklu mantarlı salatayı mayonezsiz yaparsam kalorisi biraz azalır diyor, kendimi kandırıyorum:)) Ellerin dert görmesin inşallah emi;)

Nenoni said...

Cadı azıcık yersin bişi olmazz,afiyet olsuun.