February 23, 2007

Brokoli çorbası



Dün akşam eve gittim buzdolabını açtım ve ne pişireceğime bakmaya başladım.baktım ki bir parça brokoli kalmış.Zaten buharda pişirerek salatasını yaptığım ve birçok kişi hoşlanmadığı halde bizim çok severek tükettiğimiz bir sebze olan brokoliyi bu sefer değişik bir şekilde pişirmek istedim.Tarifi de daha önce Boncukçu ile brokoli çorbası tarifi ararken bulduğumuz ekşi sözlükteki tarif.Ekşisözlüğe girin,brokoli çorbası yazın,getir deyin.İşte aşağıda Brokoli çorbası tarifi:
malzemeler
mutfak zorluk
* süre 50 dk.
kaç kişilik 4
yöntem
1 adet orta boy soğan
yarım çay bardağı sıvıyağ
250 gr brokoli
1 adet orta boy haşlanmış havuç
1 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı un
1 adet tavuk bulyon veya tavuk suyu
tuz, su
hazırlanışı
Küçük küçük doğranmış soğanı sıvıyağda sarartın.Çok küçük dallar halinde ayırdığınız brokolileri ekleyin. 3-4 dakika daha bu şekilde kavurun. Üzerine haşlanmış havucu tavla zarı iriliğinde doğrayıp ekleyin. Ayrı bir kapta yumurta sarısını ve unu, yeterince suyu (yaklaşık 1 litre) ilave edip, çırpın ve topaksız bulamaç haline getirin. Sulu, yumurtalı ve unlu karışımı tencereye aktarıp, tuzunu ayarlayın. Ağır ateşte ve karıştırarak pişmeye bırakın. Üzeri göz göz olana dek pişirip ateşten alın ve servis yapın.


İnanılmaz şekilde harika bir çorba oldu. Gerçi bir yandan da bu akşam pişirmek üzere harhaşilik kara lahana haşlandığından mutfağımda acayip kokular oluştu. Artık onu da tütsü ile hallettim. Bu kadında bu acayip çorbaları (yok ıspanak kökü, yok brokoli çorbası) nereden buluyor demeyin.Vallahi harika oldu, bir deneyin diyorum.

8 comments:

Boncukçu said...

Blenderdan geçirerek de yapmıştım brokoli çorbasını ama bu taneli tarif çok lezzerli oluyor, kırmızı biber eklemeyi unutmayın derim, hatta diyeti olmayanlar azıcık yağda kızdırıp ööle eklesinler kırmızı biberi :D

Nenoni said...

bir iki gün sonra da ıspanak kökü ya da kerevizli sebze çorbası yapacağım.En acayip çorbalar ben de!

Sanem said...

Corba cok leziz duruyor, tarif denenmek uzere kaydedildi ;)

Nasıl geçti habersiz... said...

ah ben de brokoli alınca yapayım inş.:)
bende bir kaç gün içinde karalahana çorbası yapacağım.
Oğlumda yine ööğ diycek akılsız işte nolcek? Birde ben gürcüyüm diye dolanır.:(

(Ben gürcüyüm,eşim değil.)
sevgilerimle.

Nenoni said...

Yağmur damlası seni boncukçu dan takip ediyorum.Yeni nesil işte ağızlarının tadını bilmiyorlar:))
Sanem hoşgeldin, evet çorba harika oldu.

CeRkeS KıZı said...

ben bu çorbayı sevemedim gitti..

gazel vakti said...

Ben senin verdiğin tüm tariflere ve anlatış tarzına bayılıyorum. Hle bi sefer bi karalahana anlatışın vardı. Burda yutkundum resmen. Bende tam bi çorba delisiyim. Sebze çorbamda yok yoktur.Karnabahardan çorba yapıyorum muhteşem bi tat.

Anonymous said...

nenoni.blogspot.com is very informative. The article is very professionally written. I enjoy reading nenoni.blogspot.com every day.
payday loans calgary
pay day loans