May 25, 2010

karışık reçel

Şimdi yanda gördüğünüz reçelin adını bilmiyorum.Ama kokusu tadı,müthişşş!..
Tarif bir arkadaşımdan.Sağol N.Reçelim çookk güzel oldu.
Şimdii gelelim yapımına:
Önce bir elma,bir portakal,bir limon,bir havuç gerekli.Elma,portakal,limon kabukları ile olmak üzere havuç da dahil rondodan geçirilir.Rondonuz benimki gibi ufaksa teker teker geçirin.Rende meyveleri bir kaba koyun miktarına bakın.Aynı miktar toz şeker konulacak çünkü.Hepsi birden düdüklü tencereye konur.Kısık ateşete fıslayana kadar pişer sonra düdüğü kapatılır.8 dakika pişer.Altını kapatıp düdüklünün kapağını açacağınız kadar soğuyunca kavanoza konur.Eğer hemen tüketmiyecekseniz sıcakken kapağını sıkıcana kapatıp kavanozu ters çevirin.Soğuyunca uzuunca süre dayanacaktır.Afiyet olsun.
Posted by Picasa

2 comments:

Boncukçu said...

öff ya öff, şimdi mecburen yapılacak, yenilecek. gitti diyet:))

Nenoni said...

Valla tadı,aroması muhteşem bişi.
Azcuk yedim napim :S