March 03, 2010

Nohutlu kızılcık tarhana çorbası vee kabak pilavı

Bu yukarıdaki rengi güzel şey Boludan geçerken zaten rengine vurularak alınmış "kızılcık tarhanası" dır.
Şimdii işte çorba yapacak kadar biraz tarhana ıslatılır.Tencerenin dibinde biraz tereyağı,biraz sıvıyağ ile iki diş sarımsak kavurulur.Tarhana içine ilave edilir.Karıştırılarak pişirilir.O anda dolaptaki et suyu akla gelir hemmen o da ilave edilir.AA! Buzlukta haşlanmış nohut vardııı.Annem tarhanaya koyar pek de nefis olur.Hadii bir bardak haşlanmış nohut da içine.
Karıştır pişsin gitsin.....

Pişince tabii o güzelim renk kayboluyor ama kızılcığın mayhoş tadı tarhanaya pek yakışıyor doğrusu.

Bu da kabak pilavı.
Adından ve resimden anladığınız gibi pirinç ve tatlı kabağından yapılıyor.Pirinci pilav(tuzlu tereyağlı felan yani)yapar gibi pişirin.Suyunu yeni ilave edip kaynamaya başlar başlamaz en az pirinciniz ölçüsünde kabağı (iricene tavla zarı şeklinde doğranmış olsun)kaynayan pirinçlerin üzerine ilave edip ağızı kapatın.pirinçler pilav olana kadar kabaklar da yumuşayıp pişecektir.
Yerken böyle sade tercih edebileceğiniz gibi üzerine azıcık bal ya da pekmez gezdirebilirsiniz.
Posted by Picasa

No comments: