March 19, 2008

yurdaer beyin resim galerili lokantası

Bolu gezisinden dönüşte uğrayıp yemek yediğimiz lokanta, Yurdaer Kalaycının oteli restoranı sergi salonu daha ne diyeyim her birşeysi vardı orda.Yemekler Boluya özgü ama biraz değiştirilmiş.Ben cevizli keşli mantı yedim harikaydı.Yukarıda Yurdaer beyin resimlerinden birkaçını görüyorsunuz.Işık iyi değildi bu yüzden çok iyi çıkmadılar, ama zaten kendi sitesinde daha iyi çekilmiş bütün resimleri var.

Yukarıdaki üst iki resim lokantada Türk evi tarzında hazırlanmış bir köşe.Alt sol resim lokantanın içi.Ve alt sağ resim Yurdaer Kalaycı.

Lokantasına biraz mesafede Yurdaer bey bir cami yaptırıyormuş.Kendisinden rica ettik.Bizi kırmadı bizzat eşlik ederek gezdirdi,bilgi verdi.Caminin yapımı esnasında o kadar teknik bilgi verdiki hangi okul mezunu olduğunu sordum,Onu bir mimar zannederek.İktisat fakültesi dedi.
Ama sanatçı kimliği yaptırdığı camide kendini göstermiş.Bittiği zaman çok güzel bir eser ortaya çıkacak eminim.
Resimlerde gördüğünüz vitraylar aslında 1999 depreminde yıkılan Boludaki bir camiye aitmiş.Yurdaer Bey 200 yıllık bu vitrayları sonradan çöplükten toplayıp tamir ettirdiğini söyledi.
Camide selçuklu tarzına benzer bir çatı kullanılmış.Kubbe yok.Tamamen doğal ışık hedeflenmiş.Çok enteresan.Oralara giderseniz bir gezin lütfen.
Posted by Picasa

7 comments:

Boncukçu said...

Eh sağolasın, hem yediğini hem gördüğünü anlatmısın :))

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] said...

Türk Evi köşesine bayıldım. Gerçekten çok güzel. Gez bakalım gezzz.. biz de oturmaktan büyütelim habire.:))

Nenoni said...

İncegülcüm vallahi son yıllara leyleği havada görüyürum galiba:)

Dikkat! biyo var ! said...

Ne hoş insanlar var dimi?
Ve bizim haberimiz bile yok:/

Mantı güzelmiş hıhh!
Akşama kızlara mantı açtırayım bari.
Kızlarrrrrrrrrrrrrrrr

Nenoni said...

Biyo mantı harikaydı.Alıştığımızın tersine yoğurtsuz idi fakat keşli ve cevizli sos yapılmıştı üzerine.Sanırım mantı ile Bolunun yemeği olan keşli cevizli makarnanın bir karışımıydı.

Anonymous said...

The financial loan amount is determined by the from any of the search internet sites to find the unsecured loans unsecured data you want [url=http://www.fhyxc.co.uk/]long term loans uk[/url] http://www.llplongtermloans.co.uk/ These cash assist is extremely of great help for aforesaid personal needs http://www.fhyxc.co.uk/

Anonymous said...

Remember that study , loan consolidation should help you manage your credit balances and avoid mortgage loan default, not make your existence even difficult [url=http://www.gddvf.co.uk/]temporary car insurance[/url] cheap short term car insurance Payday cash advances have taken the united kingdom that a bad credit score hanging easily 100 % fill for instance: http://www.gddvf.co.uk/