August 28, 2007

YAĞMUURRR!

Yaz başından beri bir kere (ama o zaman da sel olmuş)yağmur yağan ve kuraklığa alışık olmayan şehrimize nihayet yağmur yağdı.Hemde ne yağmur.
Dün akşam 5 gibi işten çıktım.yolda bir yağmur başladı.önce hah dedim ne güseeelll,ohh serin serin gidiyorum evime.Derkeen giderek hızlandı,ben hafiften tırsmaya başladım,bir yandan kendi kendime "canım az kaldı, geldim,şimdi dooru araba ile garaja, ordan asansörle yukarı.Ohh hiç ıslanmadan evde yağmuru seyrederim" diyorum.Evin önüne geldiim,ne mümkün garaja filan girmek!Tam da garaj kapısının önüne denk getirmiş bi yaratık(şimdi hayvan diyeceğim,hayvanlara ayıp olacak) arabasını park etmiş.Muhtemelen apartmanın altındaki markete alışverişe gelmiş.Yağmur bir yandan öyle yağıyorki,adeta tufan.E tabii akıl edip şemsiye de almamışım.Arabada bekle bekle adam gelmez.Yağmur şakır şakır,trafik iyicene karıştı.Arkadan millet bana BİİP!ZAARRTT!Yav garaja giriceez adam girişe parketmiş."Çekilsene kardeşim yoldan"(Bu bana, arka arabadan)Off iyicene sıkıldım,fena halde kızdım.Bir hışımla arabadan çıktım.Sulara bata çıka,başımdan aşağı yağmur yağa yağa yolun karşısına geçtim markete daldım.Ciyak viyak bağıraraktan kimse şu *&+^??* arabasını ordan çekmesini höynkürdüm.Yani afedersiniz her zaman böyle konuşmam,genelde çok sakin bir insanımdır ama...Neyse tabii o her kimse hiiyçç üzerine alınmadı.Ben gene hışımla söylenerekten eve çıktım,bari üzerimi değişeyim elbiselerle duşa girmiş gibi oldum.Eve çık üzerini değiş filan birkaç dakka geçti.gözümde bir yandan camda, arabayı yolun ortasına bıraktım çünkü.AAA! kapının önünde deminki kargaşadan eser yokk!Ciyaklamalar işe yaramış,millet her nekadar üzerlerine alınmasalarda ben çıktıktan sonra yavaşçana marketten çıkııp arabalarını çekmişler.Hadii gerisingeri evden çıktım,bu sefer büyücenek bir şemsiye almayı unutmadım tabii.Arabayı yolun ortasından aldım garaja parkettim eve çıktım.Yağmur olanca hızı ile yağmaya devam ediyordu.
Şimdi normal olarak bu yazının burda bitmesi lazım değil mi?Mutlu son.Evegeldim.Ne güzel.
Aman efendim biter mi?Eve girdim.Çalışan her bayan gibi dooğru mutfağa,akşam yemeğine bişiler ilave etmeye.Tam hadi bu havada bir çorba iyi gider diyerek ocağın başına geçtim,Çot! elektrikler gitti.Hava kararmaya başladı.Hadii mum ara,mumu dolabın te bi yerinde bul,boyun yetmesin alama,çorba ocakta taşma emareleri göstersin,neyse oklava filan yardımı ile mumu oradan çıkar yak.Ohh ışık!Bu arada evin diğer iki kişisi geldi "acıktık ne var"filan.Yemekler pişti sofra hazırlandı .Tam mum ışığında ailecenek romantik bir akşam yemeğine başlamıştıkki elektrikler geldi.Ohh etraf ışığa boğuldu. Aman ne güzel.Tvyi de açtık haberlere bakaraktan yemeğimizi yedik.
Posted by Picasa

9 comments:

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] said...

O kadar sıkıntının sonunda, huzurla, sıcacık çorbayı kaşıklamak gibisi yoktur.:) Bari yemeğin sonuna kadar gelmeseydi elektrik, romantizmin dorukları olacaktı.:))

Boncukçu said...

Bu sabah Ankara'da epiy bulutlu. Ben de şööle inceden yağsa yağmurr, ben de evde camın önüne kurulsam, Minnoş göğsümde, ikimiz yarı uyur yarı tv izler vaziyette... diye hayal kuruyorum sabah beri. Ama yağmıycak sanırım : (

Nenoni said...

incegül,romantizm evet ama aydınlık ohh yahu!
boncukçu, size yağ yağ yağmuurrr:)

ANDY said...

Ya burada tum yaz nerdeyse her hafta yağmur yağdı. Benim guzel yurdumun bazı yerlerine hiç yağmadı, ne üzücü :(

umarım kuraklık daha fazla sürmez!

Nenoni said...

Merhaba Andy;Zonguldakta çok çok hissetmedik ama Ankara eni konu susuz kaldı.

Bocuruk said...

Bir de buraya yağsa, ama afet olmadan sel götürmeden. Susuzluk çok zor ve ben çocuklarımız için çok korkuyorum:(

paticanlar said...

siz bir de beni göreydiniz bizim burada ki yağmurda.
anında ayak bileklerimi geçmiş yağmurda fırladım evden, dışarılarda yakalanmış pisicikleri topladım. elimde ki şemsiye bana bir fayda vermiyordu zaten. pisicikleri kucağıma aldıktan sonra da ıslanırlarsa bana güvenleri sarsılır diye,onları muhafaza ediyordu.
pazar da kurulu o gün.sıskacıık!! ıslak bir hatunu umarım çok farketmemişlerdir.:(
onlar ana caddede,ben hemen yanlarındaki ara sokakta koşturdum.
ve "onlarda kendi dertlerinde idiler doğal olarak" diye kendime teselli veriyorum.:((
üstümdeki herşeyden bir leğen su çıkardı sıksam, o derece ıslanmışım. eve girdiğim zaman görüntümden evdeki pisiler korktu kaçtı yanımdan.:))))

işte böyle..))

. said...

allahımdan duam bu yıl bolbol yağmur yağmasıdır nenoni hanım.

. said...

allahımdan duam bu yıl bolbol yağmur yağmasıdır nenoni hanım.