July 11, 2007

Hayvanat bahçesi,Mohini ve beyaz balina aydın

Yaşı 50 civarında olanlar hatta az daha gençler Doğan kardeş dergisini hatırladınız mı?Nostaljik takılacağım bu gün.Geçenlerde Boncukçu bana düş hekimi'nde Ankaranın meşhur fili Mohininin Türkiyeye getirilişi ile ilgili bir yazı okuduğunu çok etkilendiğini yazdı.Hemen açtım okudum.Birdenbire sanki onlarca yıl geri gittim.Tabii ben o kadar yaşlı değilim canıım Mohininin gelişini babam ile halam anlatmıştı.Ama çocukluğumda hayvansever bir aile olarak sık sık ve cümbür cemaat AOÇ içinde bulunan hayvanat bahçesine gezmeye hayvanları görmeye giderdik.Uzun yıllar gitmez olduk sonra.Mamuli ufakken(her seferinde yazıyorum,yenilere not:Mamuli şu anda 24 yaşında olan oğlumdur)Ankaraya bir gidişimizde hayvanat bahçesini ziyarete gitmiştik.Zavallı çocuk tv den gördüğü hayvanları kanlı canlı karşısında görünce çok şaşırmıştı.Hatta foklardan epeycene ürküp sabaha kadar"balık,büyüük balıık"diye sayıklamıştı.Arslan kafesine yaklaştığımızda çiftliğin o sünepe arslanı öyle bir kükremişti ki,hayvanlar kralı diye isim almasının nedenini hep beraber öğrenmiştik o dakika.Gene yıllar oldu hayvanat bahçesi gezmeyeli,ne oldu hangi hayvanlar var,bakım nasıl hiç bilmiyorum.İnternetteki AOÇ sitesinde de bahçe ile ilgili fazla bir bilgi ve resim yok.İlk fırsatta Ankaraya ilk gidişimde gidip göreceğim.Hem orda çok güzel köfteler yapan bir yer var:Bak şimdi, yahu oralara gittik te bir vakit bulup bahçeyi gezemedik, iyi mi?

Bu sevimli yaratığı tanıyoruz henüz unutmadık.Unutur gibi olduk ama değil mi?
Bir zamanlar gazetelerin ve tv lerin baş köşesini süsleyen Aydının hayat hikayesini de düş hekiminde okudum.Hatırladım ,kaçırdıklarımı öğrendim.
Not:Bu sabah radyo da Ankara belediye Başkanının Malezya ya da öyle bir yerden 100 adet maymun getirteceğini dinledim.Sözüm meclisten dışarı da ,yani Ankarada bir yerlerde yeteri kadar maymun yok mu idi?
Posted by Picasa

14 comments:

Gamzeli said...

Ayy çok sevimli bu :)

yalnızlar kraliçesi said...

valla ankara da son paragrafındakilerden çok, gerek yok hiç getirmesin derim ben..

Ocean said...

not bölüme bayıldım ankaraya maymun ne gerek hatta herhangi bir hayvan çeşidine bile gerek yok bence hepsi biryerde toplanmış:)))

Nenoni said...

Evet gamzeli çok sevimli değil mi;
yağmur damlası ocean aynı fikirdeyiz:D

Asortik Krep said...

Bir o eksik kalmış! Yani maymunlar..

Boncukçu said...

hoop, hayvanlara hakaret etmeyeleim hanımlar : ))
Hani benim evde şempanzem oolsa da hele ki Gökçek le bir tutulsa vallahi billahi bozulurdum. Kedi hakaretmiş mesela, Gökçek için kedi dermiş, vallahi bana kalmaz Minnoş haklar adamı :D

Nenoni said...

Evet Boncukçu hayvanlara hakaret oluyor:)))

Nenoni said...

asortik herşeyimiz tamam ya!

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] said...

Bir zamanlar, biz de ne çok giderdik. Şimdilerde, hayvanat bahçesi, şehrin epeyce uzağında. Çok gitme şansımız olmuyor maalesef.:((

Nasıl geçti habersiz... said...

of benzetme çok yakışmış. cuk oturmuş.
ben hayvanat bahçesindeki hayvanlara çok acırım. ama artık onlar doğal yaşamlarına dönemezler bilirim.
Ankara'kiler bir derece de. Bursa'dakilerin hali içler acısı idi yıllar önce gördüğümde.:(
Nenoni'cim ben yeni geldim, yukarıdaki yanlızlar kraliçesi imiş..)

Nasıl geçti habersiz... said...

ah unuttum. aşkım doğan kardeş.:) evde ne savaşlar olurdu her hafta:önce ben okuyacağım kavgası.:)
amanııın yaşımız çıktı ortaya sayenizde.:)

Nenoni said...

yalnızlar kraliçesi,yağmur damlası çok acele yazılmış bir yorumdu isimler karışmış pardoonnn:))

Oya Kayacan said...

Ablam Hülya ilkokulda, ben daha değil. Karşılama töreni için yanına kattılar beni de. Hayatın unutulmaz anlarından. Oya ve Mohini karşılaşması. Tam sarayın önündeyim. Mohini de önümden geçiyor. Daha mutlu bir çocuk olur muydu o devirde.

Nenoni said...

Oyacım biz çocukken şimdikilerden daha mı mutluyduk ne?