May 04, 2007

Hıdrellez


Hıdrellez Bahar bayramınız kutlu olsun.Umarım bu sene ve bütün diğer seneler için dilekleriniz kabul olur.Hıdrellezin tam günü 5 mi yoksa 6 mayıs mı bu sene?Geçen sene balkonumda gül olmadığından ve sokaklarda akşam akşam gül dibi aramıyayım diye sardunyanın altına Hızır'a mektubumu bırakmıştım.Kendini gül sanan sardunya diye yazmıştım.Tabii o yazıyı buralarda aramayın diye link verdim çünkü o yazı eski bloğumda durup duruyor.Bu sene balkonumdaki saksıda minik bir gül dalı var ama ben cumartesi Ankaraya gidiyorum.Acaba bu akşammı dilekleri koyucaz gülün altına yarın akşammı?Birilerine sorarım artık.Ya da iyisimi bu akşam benim balkondakine yazayım yarın olmassa annemlerin bahçedeki güllerin dibine mektupları bırakırım.Ayrıca Ahırkapı hıdrellez şenliklerine de girip bi mektup ta oraya bıraktım.Yaa valla kendim için fazla bişi istemedim.Hep sağlık sıhhat ve herkes için güzel günler...
Ankara dönüşü görüşürüz efendim.Çünkü orda nedense Mamulinin bilgisayarının başına oturmam pek mümkün olmuyor.Ya bir işim oluyor,ya bir yere gidiyoruz,ya da birileri geliyor.Hele bu sefer seminer var hiç olmaz.Akşamları da gezeceğiz. Blog mlog yazamam değil mi ama?
Hoşçakalın,sağlıcakla kalın.Bayramınız kutlu olsun.
Posted by Picasa

9 comments:

Boncukçu said...

Annemin Hızır'a pek güveni yok :) Hani gözünden kaçar sanıyor galiba. Mamuli üniversite sınavına girdiği yıl da babamın A3 ebadında, belki de biraz daha büyük şööle balmumu mühürlü, kurdeleli diplomasını koymuştu gülün yanına :)))

Boncukçu said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Nenoni said...

Evet te faydası olmuş Mamuli anca o sene üniversiteye girebilmişti:))Diplomayı düşünüyorum da Hızırın gözüne sokar gibi olmuştu hakikaten:)))

CaDı said...

:)) Aranızda ki konuşmaya gülüyorum bacılar:) Annemde bir iki ay kadar evvel gülün dibine bozuk para gömer, hıdırellezde dileğini asarken o parayı alır ve üzerine ekleyerek bir ihtiyaç sahibine verirdi. Onların memlekette öyleymiş, hatta annemin güllerinin içine beşik bırakan bir komşumuzun güzel bir kızı olmuştu da adını gül koymuştu:) Ne güzel böyle adetlerimiz, hepimizin dilekleri kabul olur inşallah:)

efsane said...

Benim de aklımdaydı ama pazar sabahı erkenden kalkıp güle dilek asmayı unuttum:) Daha önce 1 kez mektup yazmış ve gül bulamadığım için bir ağacın altına gömmüştüm tüm dileklerimiz gerçekleşse sanırım daha az mutlu oluruz amacı olmayan insan nasıl yaşar ki....

Nenoni said...

efsane,cadı merhaba.kuzine ile beraber seminerdeyiz,dersten erken tüyüp bir internet cafe bulduk:)

Bocuruk said...

Nenonicim,
Ne güzel ya sizin bu seminerler. Hele ki kuzine ile birbirinize arkadaşlık da yapıyorsunuz. İyi yolculuklar. Dileklerin de kabul olsun:)
Sevgilerimle...

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] said...

umarım iyi geçiyordur.. bahar da iyice geldi artık.:) dileklerin kabul olur inşallah.:))

Timur said...

ilk defa zonguldak'tan biriyle karşılaşıyorum blog aleminde :)
sadece merhaba demek istedim
bir zonguldaklı olarak ...

timur