March 12, 2007
Enginarlı iç bakla
Efendim merhaba.Bu hafta sonu buzluğumda geçen yazdan kalan sebzeleri pişirip yenilerine yer açmaya karar vererek pazar günümü yemek yaparak geçirdim.Enginar da konserve tabii.Ama söz mevsimi gelince aynı yemeği tazesinden yapacağım.
Malzemeler:
*1 kilo kadar taze iç bakla(buralarda KOCABAKLA diyorlar)
*1 kutu konserve enginar
*1 adet büyücek kuru soğan
*2-3 diş sarımsak
*yarım demet dereotu
*sızmayağ,tuz,ılık su
Yapılışı:
Önce iç baklaları sıcak suda iyice haşlayın,sert kabukları çıkarın.(İşin en oyuncaklı kısmı bu.Bi yandan bu yemeği yapmaya başladığınız için benim gibi iyicene kendi kendinize söylenin.)Sonra enginarları kuşbaşı doğrayın.Bir tencerede ince doğranmış soğanla ,kabaca çenttiğiniz sarımsakları sızma yağda hafifçe kavurun.baklave enginarı ilave edin aldığı kadar ılık su ve tuz ilave ederek kısık ateşte pişmeye bırakın.Piştikten sonra seris tabağına alarak iyice ılınmasını beklerken dereotu ile süsleyin.(Ben dereotunun birazını içine karıştırıyorum)Normal zeytinyağlı bakla yemeği gibi sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
1 comment:
tarifin çok hoş nenoni ben de bu gün iç baklalı enginar pişirmeyi düşünüyrdum.Nette biraz arştırayım dedim.Bu ilk olacak da.Yalnız bir sorum var;biraz havuç çok mu alakasız kalır?
çok teşekkürler
ova
Post a Comment