October 20, 2006

Paçanga fırında

Ne zamandır yapmayı istediğim Paçanga böreğini nihayet yaptım.Gerçi zaman darlığından kızartamayıp fırında yaptım,o yüzden oldu Paçanga fırında.Yaptığım epey bi araştırma ve soruşturmada öğrendimki aslında bu börek kızartarak yapılırmış.Neyse bir dahaki sefere öyle yaparım.Ama bu şekilde çok hafif oldu.Yapılışına gelince :Benim elimde dört adet yufka vardı iki kat yapıp aralarına yumurta ve yoğurt karışımı sürdüm sonra üçgen parçalara ayırdım iç malzemesini koyup üzerine yoğurt sürüp fırında pişirdim.
İç malzemesi:Göz kararı inşe şeritlere kesilmiş 5-6 dilim pastırma,1 yumurtanın akı(hafifçe çırpılmış),biraz ince kıyılmış kaşar peyniri.Yumurta akı ile pastırmaları karıştırın üçgen kesilmiş yufkaların üzerine koyduktan sonra kaşar peyniri ilave edin.
Not:Vaktim dardı dedimya yoğurdu yufkaların üzerine sulandırmadansürdüm o yüzden börek pişene kadar üzerleri karardı.
Ama tadını çok sevdik sonra gene yaparım,bu sefer kızartarak.Sonucunu sizlerle paylaşırım.
Bayram dolayısı ile ufak bir tatil yapacağız dönüşte görüşürüz.Ramazan(Ya da Şeker)Bayramınız kutlu olsun. Posted by Picasa

5 comments:

yalnızlar kraliçesi said...

senin de bayramın kutlu olsun..

CaDı said...

Canımmm, bayramın mübarek olsun, sevdiklerinle birlikte nice güzel bayramlara.. Allah ağız tadınızı bozmasın:)

Asortik Krep said...

Bir daha ki paçanga da yoğurt kullanmazsan daha iyi olur bence..Yağ ve su belki yumurta..Özellikle belirtilmediği taktirde bence böreklerin arasına bu harcı kullanman gerekir :)
Afiyet olsun..İyi bayramlar :)

sevilay said...

selam canim, ilk önce cok büyük gecmis olsun, gelen mala gelsin. Baya üzüldüm, umarim cok kayipiniz yoktur.

1 ay öncede türkiyede yasayan teyzemin evine girmisler, gündüz gündüz. Evi alt üst etmisler, dedemden kalan bir resat vardi, onu almislar, teyzem en cok ona üzülmüstü. Hani birde bu hirsizlar, insanin en özel esyalarini görüyorlar, bu beni cok rahatsiz eder. Neyse yine de buüyük gecmis olsun ve umarim bu son hirsiz olmustur, insallah bulunurlar serefsizler.

Gelelim pogacana, cok güzel görünüyor, ellerine saglik.

yalnızlar kraliçesi said...

hadi nenoni, daha gelmedin mi?
arayı bu kadar uzatma, bak hırsızlar evi de öğrendiler, ona göre.. :))))