October 18, 2006

HIRSIZ VAAR!

Geçen gün evime hırsız girdi!
Güpengündüz hemde.Çelik kapıyı levye ile açıp girmiş.Ben de işten iftara yakın geldim.Eşim kapıda ,kapıcı ve yanında bir komşu ile beraber bizim kapıyı açmaya uğraşıyorlar.Nooldu filan derken,"kapı zorlanmış "dediler.O yüzden kilit düşmüş kapı açılmıyor diye düşünüyorlar baştan.Neyse epeycene uğraşıp kapıyı yapan ustayı filan çağırıp neredeyse yıkaraktan kapıyı anca açıp içeri girdik ki, eve girilmiş iyicene birşeyler aranmış ,ortalık karman çorman.Neyse evde kocaman bir kasamız olduğundan (kasanın eve gelişi ayrı bir hikaye)eşimin ruhsatlı silahı dışında fazla birşey çalınmamış.Hemen polise haber verdik tabii.Bir sürü polis,Olay yeri inceleme filan, kimi sivil kimi üniformalı ,eve doldular.İfadeler ,bizim parmak izleri ,evdeki hırsızın bırakmış olanbileceği parmak izleri alındı ,hertaraf karmakarışık üzerine de polisin parmak izi tespiti yaparken bıraktığı siyah tozun lekeleri ile beraber tutanak tutup gittiler.Ben şaşkınlıktan ,sinir krizi filan geçirmeyi unutup(Lan eve hırsız girmiş normal kadınlar gibi bağır,ağla olmadı ayıl bayıl yahu) evi toplamaya giriştim ha babam.Aslında sonradan düşünüyorum da evde hırsızlığı bana hatırlatacak hiç birşey kalmasın istedim tabii.Sonrası "Şimdi bu kapı noolcak eğri büğrü,bayrama kadar yaparmı ki usta bunu"Usta çağrıldı.Mırın kırın ediyor başka işlerim varda filan.Usta şansını zorlama deminden beri geçirmediğim krizi şimdi geçirip boğucam seni diye içimden geçirirken neyse yapmaya razı oldu beyimiz.Önce gece idare edicek bişiler yaptı sonrada herhalde gündüz geldi tamirat için.Ama ben kapıyı tamamen değiştirmekten yanayım; bakalım.
Evdeki kocaman kasanın hikayesine gelince;Oğlum ufaktı ,evde doğru dürüst kilitli bir yer de yok o zaman.Bir iki de hırsızlık girişimi oldu.Eşime dedimki:"Şu önemli evrakları, kendimize göre kıymetli birşeyleri koymak için ufak bir kasa alalım.Dolabın içine monte ederiz".O da isteğimi makul karşıladı.Birkaç gün sonra bana evde bulunmamı kasanın getirileceğini söyledi."Ama komşular filan fazla haberdar olmasın kasadan,birde kimseye laf anlatmayalım" dedi.E tamam dedim naapim.Yani haberleri olsa noolucak canım,allahallaah.Neyse lafı çok uzattım bekçi(o zaman lojmanda oturuyoruz)telefon etti size bir araba geldi birşey getiriyormuş dedi.Ben de gelsin dedim.Tabii ufarak kamyonet filan bekliyorun ben.Aanaa birde bakarım kapının önünde kocca bir TIR!Üzarinde de dev gibi"FALANCA KASALARI"YAZIYOR.Tırın kapısı açıldı içinden üç adam indi.Üzerlerinde iş tulumları arkalarında gene firmanın adı.Bayağı bir zahmetle kasa arabadan indi.Ben gene Anaa!Kasa dediğin iş yerlerindeki kocaman kasalardan.Hemen hışımla eşimi aradım"İşte yanlış kasa getirmişlerde bik bik bik de bi sürü vıdı vıdı..."Eşim yoo dedi o kasa, ufağı yoktu bende bunu aldııım.A dedim iyi yaptın hemde kimse de görmedi zati bu şeyi eve çıkarırlarken.Yahu bir megafonla anons vermediğimiz kaldı,apartman ayağa kalktı o zebella eve girerken..Görende sanıcakki evde bayağı bir servet saklıyoruz!Ne serveti ya, eşimin işgüzarlığı....Ama bu sefer işe yaradı, hırsız açamamış bizim kasayı.Gerçi içinde de aman aman servet yok tabii ama olsun,kendime göre değerli birşeylerim,en önemlisi hatıra sayılır bir kaç takım vardı onlar gitse çok üzülürdüm doğrusu.
Birinin evine girip soymak hemde güpegündüz!Nasıl bir hastalıklı ruh yapısıdır bu?İnşallah bir daha böyle bir olayla karşılaşmayız.....

12 comments:

yalnızlar kraliçesi said...

çok geçmiş olsun nenoni.. başıma geldi bilirim, kötü bir durum.

ben e vimin herşeyini biliyor, mahremine kadar diye düşünmüştüm, bu da beni çok rahatsız etmişti..

pınar said...

geçmiş olsun. biz de yaşamıştık bir hırsızlık olayı. bişey çalınmasa bilre çok can sıkıcı bir durum.

Koyubeyaz said...

Gecmis olsun daha yeni bir hirsizlik olayi yasamis biri oalrak igrenc bir durum oldugunu biliyorum. siziki gupegunduz bizimki biz evdeyken yapti. Yani her hirsizlik igrenc diyorum.

CaDı said...

Canım, çoookkk geçmiş olsun. Size gelmesin mala gelsin diyeceğim ama bizde bu kanunlar oldukça bu hırsızlık işleri bitmez.İyiki evde değilmişsiniz. Evin tamamını kasaya mı soksak acaba:)

Nenoni said...

sağolun yalnızlar kraliçesi,pınar, koyubeyaz,cadı.Evet çok canımı sıktı bu olay.Bayramda bir süre yokuz artık eve kilit üzerine kilit mi taksak..

gazel vakti said...

15 sene önce bi Ramazanda hırsız sahur vektinde annme yaktayken kapıyı zorlamış annem 15 senedir aralıksız hırsız rüyası görürü.Hemde ne rüya karabasan. Geçmiş olsun kötü bi tatsızlık kötü bi anı.

kedi said...

Çok geçmiş olsun nenonim.
Bak bu saatte hala ayaktayım,nenoninin kulakları çınlasın diyordum.Napiim yahu,yatınca sahura kalkmak feci zor geliyor,ben de bööle oyalanıyorum,hem de kocamın bikbikleri olmadan:)))
hemde eve hırsız girmesin diye.Gerçi 9.kata gelmek için süpermen ,örümcekadam arası bişii olması lazım ammann büyük konuşmayayım ;P

Asortik Krep said...

Geçmiş olsun..İnsanın sinirlerini bozması bile yeter.

Nenoni said...

gazel vakti,biyonik kedi,asortik krep çok sağolun..biyonik bizim ev de dördüncü katta zaten kapıdan girmiş.

Anonymous said...

Merhaba, Allah kimseye böyle birşey yaşatmasın çok kötü bir duygu. Geçmiş olsun. Umarım maddi zarar yoktur.

Nenoni said...

Sağol pembeli,ev çok karışmış eşimin silahı ve ufak teke bişeylerden başka bir zarar yok.

ece said...

nenonicim çok geçmiş olsun,
yeni haberim oldu hırsızlık olayından...
gec okudugum icin kusura bakma emi
allah tekrarından korusun
sevgiler