October 09, 2006

Etli karalahana dolması(sarması)

Pazar günümü yemek yaparak geçirdim.Vaktimin çoğunu da lahana sarması aldı.Efendim tarif aşağıda...












Malzemeler:
-4 bağ karalahana(Yaklaşık 1,5kg geliyor)
-700 gr kıyma
-2 çaybardağı pirinç
-yarım demet maydonoz
-bir yemek kaşığı salça
-1/2 çay bardağı sıvı yağ
-3-4 diş sarımsak
-tuz,karabiber...
Yapılışı:
Önce lahana yaprakları yumuşayana kadar haşlanır.sarımsaktan 2 dişi ayrılarak kalan malzeme ile dolma içi yoğrulur.Tencerenin dibine bir iki adet yaprak kıyılarak konur.her bir yaprak üç-dört parçaya ayrılarak dolmalar sarılır,tencereye dizilir.(Eğer elinizde varsa küçük bir parça kemikli eti tencerenin dibine yerleştirin dolmaya lezzet katıyor)Dolmaların tencereye dizilişi bittikten sonra lahana yapraklarının kalan kısmını doğrayıp dolmaların üzerine konur kalan iki diş sarımsağı üzerlerine kıyılır.Ilık su ,tuz ve azıcık sıvı yağ ilavesi ile kısık ateşte pişirilir..
Afiyet olsun... Posted by Picasa

4 comments:

yalnızlar kraliçesi said...

offf.. çok güzel gözüküyor, ellerine sağlık...

. said...

Zati dolmanın sarmanın her türlüsüne bayılırım.Laz mutfağı vardı geldiğimiz yerde,mısır ekmeğinizi,kara lahana sarmasını,hamsinizi,bide değişik bi tatlınız var,bööle tuzlu-tatlı arada bişey.Pek severiz biz.
Ama şu öğlen öğlen oruç mideye olmadı be Hemşerim,senin yaptığını varya Çorumlu yapmaz ha

potansiyelariza said...

nefis görünüyor ellerine sağlık. bende sarmanın dolmanın hertürlüsüne bayılırım. canım istedi yaa

gazel vakti said...

ağzımın suyu aktı desem.Muhteşem gözüküyor ellerine sağlık.Ya bende çok seviyorum yemek yapmayı bide böyle uğraşrtıcıları dahada çok ama yiyen yokki.