September 27, 2006

Yeni başlayanlar için Ankara.

1-Yeni başlayanlar için Ankara AŞTİ dir.
2-Soğuğun içine işlediği anda başını kaldırıp denizi aramaz isen kolay alışırsın.
3-Ankarada deniz yoktur.deniz kenarında bir şekilde bulunmuşsan,denizi seviyorsan,Ankarayı kısa vadede sevemiyeceksin,hiç kasma.Yinede çeneni kapa düşüncelerini kendine sakla,bu muhabbeti defalarca kez duymuş olan Ankaralılar pek sevecen davranmazlar,sıcak yaklaşmazlar,baygınlık verirsiniz.Yapmayın atmeyin gözünüzü seveyim.
4-Ankarayı İstanbul ileİzmir ile kıyaslamayın.Bu da sevilmez,hele İzmir karşılaştırması tiksinti yaratır.Yok kordon vardı yok çiğdem vardı bilmemne..Gölbaşında denize dökerler adamı allahıma..
5-Ankarada kış soğuk geçer.Rüzgarı keser ayazı süründürür.Kalın giyinin,bere ve eldiven edinin;öğlen dışarı çıkıyorsanız ve geç saatlere kadar dışarda bulunmanız gerekecekse havaya aldanmayın,coğrafya dersinde karasal iklim için neler söylediğinizi hatırlayın ya da en iyisi iliklerinize kadar üşüyün,sonra gece-gündüz arasındakisıcaklık farkını anlayın.
6-Çinçin mahallesi denilen yere gece gitmeyin,gündüz de gitmeyin.
7-Ankarada deniz yoktur.alışın.
8-Elektronik malzeme,korsan cd falan arıyorsanız Kızılayda vakit kaybetmeyin,teknosa filan da aryıp kazık yemeyin,Maltepe pazarını öğrenin.Ben öğrenciyim abi sözünü motto bilin,her alışverişte işe yarar.
9-Öğrenciyseniz,kendi evinizde kalacaksanız,İtfaiye meydanına gidin,az parayla süper ev nasıl döşenir görün.
10-Atakulede bir halt yok boşuna meraklanmayın,Çankayaya sırf atakuleyi görücem diye tırmanmayın.ha illa bozkır manzarasıgörücem diyip giderseniz hemen aşağıdaki Botanik parkı na bir uğrayın.
11-Ankarada deniz yoktur.deniz aramayın.
12-Metroya girin kaybolun ama alışveriş yapmayın.
13-ODTÜ,Bilkent,Hacettepe yahut Başkent üniversitesi öğrencisi iseniz,araba almayın,otobüs ya da servisi tercih edin.Eskişehir yolunun her sabah yaşadığı tıkanıklıkta tuzunuz bulunmasın.
14-Banliyö trenleri güvenlidir,çekinmeyin.
15-Kaybolursanız sakın kimseye yol sormayın.Yol sorduğunuz her yüz kişiden kırkı gitmemeniz gereken yönü,otuzu karşı tarafı gösrerir.Kalan otuz kişi ise"abi ben buraların yabancısıyım" der.
16-ODTÜ lü değilseniz ODTÜkampüsüne girmeniz Alcatraz dan kaçmaya çalışmanız kadar meşakkatlidir.
17-Ulus pek sevilen bir yer değildir.eski meclisin orda olaması Ulusu güzel kılmaz.
18-En popüler buluşma yeri olan kızılay Dost kitapevi ni öğrenin.
19-Tunalı Hilmi caddesi demeyin.Ankaralılar Hilmi nin güzel bir isim olmadığını düşünüyor olduklarından Tunalı derler.Siz de Tunalı diyin.
20-"Boş yere ağlama kalbini bağlama Ankara kızlarına" şarkısını öğrenin,sık sık söyleyin.
21-Ankarada en güzel mevsim sonbahardır,tadını çıkarın.
22-trafikte taş düşemez ama milletvekili sizi kırmızı ışıkta bekletebilir.Hazırlıklı olun.
23-Gece onbirden sonra sokaklarda kimseciklerin kalmaması normaldir,kimyasal bomba neyin atılmamış,insanlar sığınağa kaçarcasına ortadan kaybolmamışlardır,olağan bir durumdur.Panik olmayın.
24-Nerde olursanız olun aşağıya doğru gittiğinizde Kızılaya çıkarsınız.Pek çok yere yürüyerek ulaşabilirsiniz,kaybolmak gibi bir şansınız yoktur."Aha nerdeyim ben"dediğinizde Ulustasınızdır,panik yapmanıza gerek yok,Bentderesine doğru gitmediğinize emin olduktan sonra,hızla metroya ulaşabilirsiniz,müzelerin biraz aşağısındadır.
25-Etrafınızda,gözünüzü nereye çevirdiyseniz bir robocop ile karşılaşıyorsanız kızılaydasınız demektir.Korkmayın.Eylem vardır.
26-Ankara melankoliktir.Ekim güzeldir.
27-Bilkente yolunuz düşerse Marakesh e bir uğrayın.
28-Metro ve Ankaray ı karıştırmayın.İkiside Kızılayda kesişir,Ankaray AŞTİ ye gider,Metro ise Akköprü tarafına.
29Kar-buz çok olur lütfen dikkatli yürüyün.
30-Ankaradaki yürüyen merdiven adabında acelesi olamayan vatandaş sağda dursun diye bir kural yoktur.Yürüyen merdivene bindiyseniz yürümeyin,durun.zira merdiven sizin için yürümektedir.
31-Genelkurmay önünde ayakkabılarınızı bağlamak için durmayın,makinalı tüfek doğrultuyorlar.
32-İzmirliler,İstanbullular bütün vatandaşlar gibi kardeşlerimizdir ama gelipte"buranın denizi yok,akşamları dolmuş bulunmuyor,İstanbulun gözünü seveyim...bik bik bik"diye trip atanlar sevilmez pek.Yoksa ikisi de şahane şehirlerdir itirazımız yok yani...
yukarıdai yazılar bu günlerde maillerde geziyor ,banada kızkardeşim Mailci göndermiş.Aslında yeni başlayanlardan çok benim gibi şehrinden uzak olanları gülümsetiyor...

12 comments:

kedi said...

Hem de ne güldürmek nenonimmm,ne güldürmek.4e ve 19a gülmekten katıldım.31 de altıma işedim ulan.


Bir Ankaralı olarak evet Ankara'da deniz yoktur ve İzmir-İstanbulla kıyas yapanlara ben de uyuz olurum.Böyle işte Ankara hakkında atıp tutanlar, benim Ankaralı olduğumu öğrenince hemen çevir kazı yaparlar:"ee Ankarada güzel,tam öğrenci şehri,bürokrasinin griliği var ama,deniz de yok ya çok düzenli bi şehir ama"falan diye kıvırtırlar.
Ama kaz yanmıştır çoktannn:)))

CaDı said...

Bu sabah bana da geldi mail:) İçimden Ankara'nın taşına bak gözlerimin yaşına bak diye bağırarak şarkı söylemek geldi:)) Sevmeyen gelmesin kardeşim, Ankara yı bizim gibi sevenlere bıraksınlar!

Nenoni said...

biyonik,cadı dii mi ama sevmeyen gelmesin:))

gazel vakti said...

nenonicim ankara'yı hep merak etmişimdir.Bu post yıldırmadı ben gidene kadar heptemerak edicem.Önyargıyla yaklaşmadım valla zoru severim.

renkler said...

Sevgili Nenoni,

Ankara'da teyzemler oturuyor. Bu nedenle Ankara çocukluğumda hep olmak istediğim yerdi. Yazları annemle 15- 20 günlüğüne giderdik. Bir sürü kuzenimle sabahtan akşama dek boğuşurduk.Ankara demek benim için kuzenlerim, teyzemin koca mutfağında sohbetler, su börekleri, gözlemeler, şamata, gençlik parkı, lunapark, Anıtkabir, gezmek demekti. Bu nednele hala ve hala ona kötü gözle bakamam. Ama yaşamak o ayrı işte.

Daha büyüdüğümde gittiğim zaman hakkaten her köşebaşı dönüşümde deniz çıkacak karşıma sanırdım. Yani istediğin kadar deniz olmadığını söyle, oraya her giden inatla deniz arıyor sanırım:-)

kuzine said...

Kim yazmışsa iyi yazmış, İstanbul'da metro çıkışı yürüyen merdivenlerde yaşasın tembellik halinde dururken, izin isteyip merdivenleri koşarak çıkmalarına şaşmışımdır.

Sakın Gençlik parkını da bir göreyim demeyin, Cumhurbaşkanlığı köşkünün yakınlarında da fazla dolaşmayın.

pınar said...

izmirli olup ankarada üniversite okuyan biri olarak çok yaptım burda deniz yok muhabbetini. ama şimdi özlüyorum ya. yazı da çok güzel yazılmış. okudukça özlemim arttı.

Asortik Krep said...

İlk gittiğimde 7 yaşındaydım..Son gittiğimde çok küçük gelmişti..90 larda ama..ve trafik falan yoktu..

Koyubeyaz said...

Ben Ankaraya hic gitmedim ama deniz muhabbetini bilirim. Yazi harika gitmeden neler yapilip neler ypailmayacagini insanin beynine kaziyor. :)))

vintage biscuit said...

32. maddeye katiliyorum /
ankarayi bilmem ama ankara lilarin bu konuda ki hassasiyetlerini anlamiyorum . kotu bi yoruma karsi tahammulleri yok

yalnızlar kraliçesi said...

üniversiteyi ankara da okuyan biri olarak çok severim başkenti. bazı maddeler beni aşıyor, benim tevekkül epey eski olduğundan o tarihlerde metro yoktu. sonraları bindim tabii ki. yazan pek güzel yazmış...

kedi said...

E ben yeniden yorum iadesine geldim bacım ama sen Ankaraya takılmış kalmışsın yaww.