June 11, 2006

semer















Yukarıda gördüğünüz tabure benzeri şeyin adı semer.Geçen sene Van da oturan bir yakınım göndermişti.Adı niye semer bilmiyorum.Semere benzediğindenmi,yoksa sahiden semer yerine mi kullanılıyor bilmiyorum.Tek bildiğim salonumda bir köşede otantik bir eşya olarak durduğudur.
Geçen bahar Annemle Babam Zonguldağa gelmişlerdi.Onlar buradayken bir yakınım Van dan semeri göndermiş.Ama demonte vaziyette,ayrıca da kutuda şema yokk!Tabii bu arada ben semer denen şeyi ben gözümle görmek bir yana resmini bile hayatta görmemişim yanii!
Annem ve Babamla beraber biraz bulmaca çözerekten semeri monte ettiik.İşte semer o günden beri salonumun bir köşesinde duruyor. Posted by Picasa

2 comments:

kedi said...

Semer görmemek miii?

Bence bir kayıptır:(

Benim çocukluğumda köyde çokk bindim eşeğe.En zevkli yeridir semer.Ablamla kavga ederdik"eşeğin semerine ben,götüne sen oturcan"diye ;P

Yada yaramazlık yapana büyükler"eşeğin götündesin"derlerdi,ben çok yaramaz olduğum için göt hep bana kalırdıııı;P
Bide eşek çok yüklü,üstünde de iki kişi varsa çok zorlanır hayvencaizz osura osura gider.

Eğer uzun pazenden,basmadan bir eteğiniz varsa ve eteğin ucu eşeğin götüne geliyorsa,eve varana kadar eteğiniz çok acaip pis osuruk kokacaktırr.

Bir "eşek belgeseli" proğramınında daha birlikte olmak dileğiyle sayın seyircilerr,esen kalın.

Biyonikkedi,blog tv,muğla.

Nenoni said...

biyocuum ben Ankarada büyüdüm ne biliim semeri yaa .Benim bildiğim tek eşek dondurmacının "makariyos"isimli eşeğiydi.onun da bayağı atlar gibi süslü püslü eğeri vardı:))