June 11, 2006
Annemin kinzili acıkası
Mamuli nihayet sınavlarını bitirip Ankaradan geldi.Gelirken de Annemin yaptığı acıkadan getirmiş.daha doğrusu Annecim bahçesindeki kinzilerden yapmış olduğu acıkadan göndermiş.Biraz önce telefonla ayrıntılıcana bir tarif aldım ,acıkayı da minik bir tabağa aldım süsleyip püsleyip resmini çektim.Efendiim tarif aşağıda:
Malzemeler:
*1.5 demet maydonoz kadar taze kinzi(sakın yanlış anlamayın içinde maydonoz yok ben sadece miktarı anlatmak için maydonoz örneği verdim)
*1.5 su bardağı ceviz içi
*5-6 diş sarmısak(dövülmüş)
*1 büyük dilim bayat ekmek içi
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber(isteğe bağlı olarak azaltabilir yada çoğaltabilirsiniz)
*1/2 çay bardağı sızma zeytinyağı
Yapılışı:
Zeytinyağı hariç diğer bütün malzeme robottan çekilir sonra zeytinyağı katılıp iyice karıştırılır.
Annemden notlar:
Kinzi(taze kişnişe lazlar kinzi derler)iyice yıkanıp kurulanmış olacak sonra robotta çekerken çok eziliyor,Taze kinziniz yoksa çekilmiş tohum kişniş kullanabilirsiniz,sarımsakları roboto koyarken önceden döverseniz aroması daha iyi hissediliyor,zeytinyağı sonra konur çünkü diğer malzemeyi eziyor,acı biberin miktarı keyfinize kalmış ama ilk yaptığınızda az kullanın acısı az olursa ilave edersiniz.
Annemin dediğine göre bu acıkaya "laziş hardali:laz hardalı"da denebilirmiş:))
Afiyet olsun, kalın sağlıcakla...
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
8 comments:
:)) Lazişi Hardalişinden bize kaldımı?
Ben anlamam valla laz uşağumm,hiç burda uğraşamam yapmakla falan.
Ankara'ya gelince isterim ona göre.
Nenoni, kızmazsan bişey söyleyeyim mi? Bu kinziyi ben bi türlü sevemedim. Kokusu biraz ağır geliyor açıkçası bana. Ama annelerin elinden zehir olsa yenilir dimi:)) Gerçi sen severek afiyetle yiyorsun da şimdi annem de bana yollasa kinzili birşeyler bende yerdim herhalde! Keşke annemde bana birşeyler yollasa..
Sevgili Cadı,
Kinzinin daha doğrusu acikanın kokusu ne bileyim batılı birine pastırma yedirmek gibi bişi :))
Ama kinzi hoş bir baharattır, biz yaz sabahları domatesin üzerine bile tazesini serperiz, öneririm :))
Sevgiyle kalın,
Boncukçu
Post a Comment