February 22, 2009

Ödüüll

Boncukçu beni ödüllendirmiş.Sevdiğiniz blogları yazıp linklerini veriyormuşsunuz.Tabii sizi ödüllendiren bloğun da linkini veriyorsunuz.
İşte benim sevdiğim bloglar:
(Aslında bloğun yan tarafında linkleri olan ve hatta orada olmayan ama izlediğim bütün herkesi seviyorum ama buraya en çok 7 adet yazacakmışız)
*Topluiğne
*Su gibi
*Pigmelerle dans
*Cadı
*Biyo

Şimdilik bu kadarını yazayım.Tabii birçok izlediğim blog var,yukarıda yazdığım gibi...

Hoşçakalın,sağlıcakla kalın.

February 18, 2009

GAZANFER ÖZCANI KAYBETTİK


Türk sinema,tiyatro ve televizyonlarının tonton amcası,büyük usta Gazanfer Özcan'ı kaybettik.
Tüm sanat dünyasının ve biz seyircilerinin başı sağolsun.

February 15, 2009

sevgililer günü


Biliyorum sevgililer günü dündü.Ama dün benim misafirlerim vardı.Dolayısı ile sabahtan akşama çook meşguldüm.
Ama akşam arkadaşlarla beraber gidilen yemekte sen şaraplarken eşinde rakılar,yanında da bir kırmızı gül olursa ne iyi işte :))
Sonra sabahta bir yere kahvaltıya gidilir.Böylecene sevgililer günü yazısı bu saate kalır.
Sevgileriniz bir gün değil sonsuza kadar daim olsun.
Hoşçakalınız.
Posted by Picasa

February 05, 2009

ayva reçeli

Derlerdi ki "Emekli olunca bize gün yetmiyor,ne sıkılması ayol"
Dün işte öyle bir gündü.
Önce sabah arkadaşlarla pazara gidildi.Sonra hale gidildi meyve almaya.Kasa alınıp bölüşüldü.
Ayva,elma,portakal.
Sonra sportmen bloggeriniz sporuna gitti.
Oradan gelindi duş,muş,saç kurut.
Yallah gezmeye.
Gezmeden gelindi akşam reçel yapmaya karar verdik alt komşum hem akrabam sevgili N ile.
İşte size Ayva reçeli ,hem çabuk hem güzel:


1 kg ayva-ince rendelenmiş
1 kg toz şeker
1 bardak su
1 limonun suyu
3-5 karanfil
Düdüklü tencerenin içine rendelenmiş ayvaları,toz şekeri ve suyu koyup ateşte şeker iyice eriyene kadar karıştırın.Limon suyunu ve karanfilleri ilave edip düdüklünün kapağını kapatın.Fıslayınca altını kısıp düdüğünü kapatın.10 dakika pişirin.Kendiliğinden soğumaya bırakın.Kapağı açıp reçelinizin kıvzamını kontrol edin.Eğer size kıvamı az gibi gelirse biraz daha tencerenin ağzı açık olarak kaynatın.
Reçelinizin az daha kırmızı olmasını arzu ediyorsanız içine kaynarken ayva çekirdekleri ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Derken artan ayvalardan ayva tatlısı yapmak aklımıza geldi gece saat 10 da :))

Ayva tatlısı nasıl yapılıyordu?

Tüh bilgisayarda N nin çocukları bişiler yapıyor şimdi onları oyunlarından almayalım.

Boncukçuya bir telefon:

"Yaa ayva tatlısı yapacağızda,annemde yatmıştır şimdi.Bi bilgisayardan baksana nası oluyor şu tatlı?"

Boncukçu google amcaya sorar ve tatlı tarifi şuradan okunur cepten artık yemekcinininki kadar olmuşmudur bilmem ama bayağı lezzetli bir tatlı elde edilir hatta tabaktaki üç tatlının biri sabah sadrazambey ile kahvaltıda götürülür.

Mamuli Ankaradan haala daha gelmedi gelsin ona da yapacağım.


Posted by Picasa