"Aaa!"Dediniz değil mi"ne tatili ayol bunlar domates konservesi "
Evet efendim Çandarlıda bir cuma pazara gittik.Gördüğümüz domatesler o kadar nefisti ki,konserveyi bu yıl Çandarlıda yapmaya karar verdim.15 kilo domatesten konserve yaptım.
Ne hamaratım ayoll :))
Bu da Bahçeden toplanmış yabani semizotundan yapılmış YOĞURTLU SEMİZOTU SALATASI
Ayrıca belirteyim üzerindeki dereotu da bahçeden.
Tarifini yazmaya gerek yok sanıyorum ama kısaca yazayım isterseniz.
Bir demet kadar semizotu iyice yıkanıp ince doğranır.Biraz dereotu ve sarımsaklı yoğurt ile karıştırılır.Azıcık kırmızı pul biber ve üzerine sızma ile nefiss olur.
Tabii 20 gün bizi nasıl beklediler?Efendim her saksıya bir şişe suyu ters çevirdim.Çiçekler ihtiyaçları kadar suyu emip kullandılar.
Ama daha iyisi anahtarı bir yakınınıza verin üç-beş günde bir gelip sulayıversin aslında...
2 comments:
yaptıkk:)) konserveleri hani..
off hiçç canım yemek filan yapmak istemiyor vallahi, senmişsin hamarat
çiçeklerin çok güzel nenoni.
ben de dün aldım güre pazarından 50 kg domates, 10 da kırmızı biber. bu akşam yapacağız kardeşimle. kışın salça kullanmıyorum desem yeridir. kırmızı biberi çiğden ve dokatesi de suyunu hafifçe sıkarak kabuklarıyla robottan geçiriyorum, sonra kaynatıp şişeliyorum. kırmızı biberin kabuklarını antioksidan diyolar ya.. kendimce sağlıklı bişiler yapmaya çalışıyorum..
Post a Comment