Dünkü yazıda bahsettiğim enginar salatası .Tarifi Boncukçu portakal ağacından almış ,yaptığını çok güzel olduğunu söylemişti.Bende Mamuli ve arkadsaşına yaptım bayıldılar.Ama benim tarifim ufak tefek değişiklikler içeriyor.
Önce neredeyse bütün malzemeler konserve olduğundan çok yoğun bir tat içerdi ve bu yüzden soğan koymadım.Biber turşusu yerine kapari ve salatalık turşusu koydum.
Neyse efendim tarif aşağıda:
Malzemeler:
*4-5 adet konserve enginar
*4-5 adet közlenmiş kırmızı biber(bende bunun da konservesi vardı)
*Birkaç yaprak kıvırcık marul
*3-4 adet ortaboy salatalık turşusu
*1 yemek kaşığı kapari
*3-4 tane konserve kurutulmuş domates
*limon,zeytinyağı
Enginarları küp küp doğrayın,kırmızı biberleri arzuya göre dilimleyip ilave edin ,ince doğranmış kıvırcık marul ilave edin. İnce doğranmış salatalık turşularını,doğranmış kurutulmuş domatesleri ilave edin vee en son kapariler.Limon ve zeytinyağı ilavesi ile muhteşem oldu.
Afiyet olsun....
August 01, 2006
Enginar salatası
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
4 comments:
Soğan ve sirke eklememek fikrine katılıyorum, bir dahakine ben de senin yaptığını deneyeceğim
Nenoni'ciğim ellerine sağlık.
çok güzel gözüküyor ellerine sağlık...
ama ben bir türlü sevemedim şu enginarı :(((
Çok güzel görünüyor,tam benlik olmuş.Ellerinize sağlık..
Sevgiler
Post a Comment